Albert Fotografie

Art fotografie | Nachtvinder eerste Nachtfestival te Ede Landgoed Kernhem 21 oktober 2022 van 21.00 - 23.00 uur

De bijdrage van mij Albert van ‘t Slot fotografíe aan het eerste festival, bestond uit het openstellen van de bestaande tentoonstelling van mij in huis Kernhem te Ede.
Het openstellen is in overleg met Tineke Roseboom en mij niet gedaan de reden hiervoor was dat niet te controleren was wie erin ging en uitkomen. Besloten is toen dan ook het alleen vanaf buiten zichtbaar te maken voor het publiek hetgeen inhield dat alle verlichting binnen aangepast moest worden dat heb ik overdag gedaan en dus leek het avonds toen het donker was net alsof het gewoon licht aan was. Ben daarna nogmaals langs alle verlichting geweest en zoveel mogelijk gedempt zodat ook hiervan af de buitenzijde een mystieke sfeer gecreëerd is door mij. Deze sfeer werd nog versterkt door brandende waxinelichtjes in de vensterbanken van huis Kernhem (uiteraard aan de buitenzijde).
Achteraf had ik wellicht ook nog lampen uit moeten zetten maar ja achteraf weten we alles beter en het duurde maar twee uur van 9.00 uur tot 11.00 uur Kort maar krachtig het geheel werd nog versterkt doordat het pand Kernhem aan de buitenzijde verlicht werd, zelf vindt het geheel voor herhaling vatbaar en de tekst doet dan ook vermoeden, dat er dit jaar (2023) er een tweede nachtvinder-festival gaat plaatsvinden, wie weet gaat dat gebeuren. gezien het aantal bezoekers in 2022 lijkt het mij niet meer als normaal dat het gaat gebeuren ik in ieder geval  zou het toejuichen………

Albert van ’t Slot januari 2023
 
De foto's ze zijn niet allemaal van uitstekende kwaliteit Maar ik vind dat In het kader van nachtvinder dit geen probleem moet zijn. En dat het geheel wel binnen het kader past van het mystieke van Nachtvinder.

 

Tineke Roseboom,idee & samenstelling, Cultura Ede en Huis Kernhem.

Dirk Schlebusch, lichtroute
Remco de Kluizenaar, soundscape & live muziek.

Larissa Verhoeff, nachtgedicht.
Henriëtte de Graaf, voordracht nachtgedicht.

Herco Schuchard, fluiten live muziek. 
Marinus van Grootheest, trompet live muziek.
Tobermore, live muziek & traditional folk.

Saskia van Caspel, yoga

24 dance centreAnne Slingerland, & Else Heinink dans.

Tom Overeem, catering


BARTH piano en Lydia Kordonia viool, muziek Huis Kernhem

Albert van 't Slot, fotografie expositie Huis Kernhem

 

s Nachts staan je zintuigen op scherp. Je hoort beter, je voelt beter, je intuïtie staat aan. Een ideaal moment om op ontdekkingsreis te gaan. Vrijdag 21 oktober 2022 kan dat vanaf 21.00 uur op het landgoed Kernhem. Loop, geniet en dwaal langs klankvelden van Remco de Kluizenaar, gemaakt met de stem van Tineke Roseboom. Struin langs magisch verlichte paden van Dirk Schlebusch. Misschien vind je verstilling bij Saskia van Caspel, laat je je meevoeren met de nachtpoëzie van Larissa Verhoeff (voorgedragen door Henriëtte de Graaf), blijf je hangen bij de kalme nachtklanken van BARTH. of kom je zomaar dansers tegen van 24DC. Er is zoveel moois te vinden in de nacht, je hoeft alleen maar te komen en te ondergaan.

Niet alleen voeden we jouw nachtelijke geest, na de wandelroute voeden we ook jouw nachtelijke innerlijke mens. Speciaal voor NACHTVINDER heeft BlijvenGaan Catering food ontworpen dat past bij de nacht. Lekker eten, lekker drinken, dichtbij het mysterieuze huis Kernhem en daar speelt de band Tobermore akoestische folk om de bijzondere nacht mooi mee af te sluiten.

Dit spannende nachtfestival is samengesteld door de bekende Edese sopraan Tineke Roseboom. Zij maakt samen met bevriende kunstenaars uit Ede en Wageningen haar droom over de ideale nacht waar. De nacht is prachtig!

NACHTVINDER start 21 oktober 2022  21.00 uur en de laatste tour eindigt om 23.00 uur. De locatie is op het landgoed Kernhem rondom Huis Kernhem in Ede.


Tekst: Tineke Roseboom oktober 2022