Albert Fotografie

Art fotografie | Expositie Huis ter West Westervoort februari / maart 2018

Expositie Albert van 't Slot februari /maart 2018 Huis ter West (flyertekst).
 
Na een werkzaam leven als technisch tekenaar/ontwerper, maar ook als beheerder onroerend goed en locatiebeheerder bij de Nuon is Albert van ’t Slot  (1949, Zutphen ) teruggekeerd naar zijn jeugdliefde ,, De fotografie’’.
Albert van ’t Slot is een rasechte romanticus. De foto’s die hij exposeert hebben twee boeiende thema’s. Het ene bestaat uit sensibele. bijna abstracte beelden die vorm krijgen door zijn oog voor textuur en detail. Daarnaast is er het thema van ,, De Mens’’. Vanuit integere observaties ontstaan boeiende foto’s.  Voor, de als fotograaf autodidacte,  Albert van ’t Slot  is fotograferen geen ,, plaatjes schieten ‘’.   Geen achteraf bewerkingen om tot een glossy beeld te komen. De hier geëxposeerde foto’s zijn het voorlopige resultaat van een  fotografische zoektocht naar  zuivere en inhoudelijke verbeelding van de hem omringende wereld. Soms verstild maar ook heftig.  De foto’s die hij exposeert zijn emotioneel geladen en hij wil ze graag delen met de beschouwer.
Straatmuzikanten gaan vol overgave op in hun muziek.,  Een  oud vrouwtje rust op een bankje en leunt op een kruk. In het zonnige mediterrane landschap beschermt zij zich met een opgeheven hand tegen het scherpe licht.  Een smid gebogen boven  een aambeeld hamert op het gloeiende ijzer. In zijn donkere grotachtige smederij is er de nostalgie van het ambacht. In de foto van het beeld van een clown  zien we niet alleen de sombere mens achter het lachende masker maar ook de fotografische verwerking van kleur, van licht en donker en de versterkende compositie.


Jan van Krieken van huessen, januari 2018