Albert Fotografie

Art fotografie | Expositie Huis Kernhem Ede oktober 2022

Expo  Kernhem gaat door (in 2022) en daar ben ik wel blij mee ! ......de planning is 8 t/m 22 oktober, al dan niet met een opening !!
 
Het is er dan eindelijk van gekomen, exposeren in Kernhem te Ede van 8 tot en met 23 oktober 2022. Met alles erop en eraan een toespraak door Ruud Lans, een hapje en een drankje en mensen. Mensen zonder mondkapje welke vrij konden rondlopen niet belemmerd door ducktape op de vloer of roodwit tape aan paaltjes. Kortom een echte vernissage. Daar ging wel het een en ander aan vooraf 2020 en 2021, covid gooide flink roet in het eten voor mij en niet te vergeten voor zowel jong als oud welke allebei veel hebben ingeleverd, jongeren een stukje toekomst en veel ouderen een stukje genieten van het ouder worden, familie etc. Wellicht klinkt het vreemd voor mij, heeft het ook positieve kanten gehad in de zin van tijd om na te denken. Na te denken over de samenstelling en inrichting van de expositie in Kernhem. En ook wat is er na Kernhem..........Er zijn nog een paar wensen van mijn kant. Als de tijd er rijp voor is zullen deze kenbaar gemaakt worden op deze website.
 
Er is een groot verschil tussen wat ik voornemens was in 2020 en wat het nu in 2022 is geworden. Ikzelf kan stellen dat het geheel mooier en doordachter is geworden. Ook de twijfel en onzekerheid zijn nu het allemaal hangt, voor wat betreft deze expositie, grotendeels verdwenen.

Aan de reis is, voorlopig althans, een einde gekomen. 

Rest mij nog de mensen om mij heen te bedanken uiteraard als eerste mijn vrouw voor het geduld en de puinhoop die ik veroorzaakte in huis van overal foto's welke toch wel na verloop van tijd in de weg stonden. En dan Vincent Aartsen behulpzaam bij het transport, inrichten het maken van foto's en een MP4 tje (wordt nog geplaatst) en Kees voor foto's en MP4 tje van de opening. Ruud Lans voor de opening en niet te vergeten Anita, Hetty, Joke en Ria voor het bereiden van de hapjes en de drankjes. En dat geheel belangeloos waarvoor nogmaals mijn dank.

Vanaf fotopagina 6 kunt u de foto's vinden van Kernhem 2022. De pagina's 1 tot en met 5 geven de voorbereiding weer vanaf 2020.

Albert, Duiven 15 oktober 2022


 
Het onderstaande is door mij geschreven en laat ik ook staan. Waarom? Omdat ik nog steeds vind  dat je bij een expositie van werk wat jij gemaakt hebt niet kan en mag beperkt worden door  maatregelen van derden.  Voor mij is exposeren een stuk vrije meningsuiting in woord en geschrift vastgelegd in de grondwet.

En waarom wil ik nu dan wel exposeren?  Wel eens een bezoek gebracht aan Huis Kernhem?  De sfeer van de expositie ruimtes geproeft? 

Oktober  2022 het lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel, en ook ik wordt er niet jonger op. Ik hoop dan ook in 2022 de kans te krijg om te genieten van mijn expositie in Kernhem. Want genieten wordt het dan voor mij om als enige door mijn expositie te lopen van zaal 1 naar 3 en als ik dat wil van 3 naar 1. De maatregelen zoals Duck tape op de vloer, verplichte mondkapjes en 1,5 m afstand? Ach dat mag van mij, nadat ik genoten heb van mijn expositie en genieten wordt het...........


Albert van t Slot 25 januari 2022 

Een opening is voor mij geen mondkapje, ducktape op de vloer, 1,5 m afstand houden, geen toespraak, kunst bekijken alleen van a naar b en niet van b naar a. en geen hapje en een drankje. Ik begrijp het allemaal wel en het is ook noodzakelijk maar op deze manier kan en wil ik niet exposeren….
 
Waarom......?
 
Omdat voor mij een expositie is : Opening, samen zijn ( van zoveel mogelijk mensen), een toespraak, een hapje en een drankje en wellicht een stukje muziek al dan niet life. En niet geheel onbelangrijk exposeren kost geld en op dat moment wil je als exposant het maximale eruit halen, niet dat ik denk de investering terug te kunnen verdienen. Dat gaat niet gebeuren en daar gaat het mij ook niet om.
 
Tevens vergt het samenstellen en het inrichten van een expositie veel werk van de exposant, maar ook van de mensen (veelal belangeloos werkende vrijwilligers) daarom heen.
 
Een expositie is ook (voor mij althans) een persoonlijk iets, je geeft een stukje van je persoonlijk gevoelens weer. En geloof mij dat is niet makkelijk, het gaat gepaard met twijfel en onzekerheid. En ja ik kijk met andere ogen naar mijn foto's dan een willekeurige bezoeker, heb er andere gedachten en gevoelens bij.

Het blijft mooi als je een dag niet geweest bent en dan binnenkomt en je krijgt een lichte tinteling in je en denkt, dit is hetgeen ik nagestreeft heb. En ach die twijfel blijft er altijd.  Bij een volgende expositie begint dit proces weer opnieuw, inklusief twijfel en onzekerheid......
 
Alles was klaar, het door mij ontworpen affiche, afdrukken gemaakt gereed om te versturen de toespraak werd voorbereid (uiteraard niet door mij). Alleen de “Grande Finale” vond niet plaats. Ik hoop dan ook in 2021 of 2022 een kans te krijgen om te genieten van mijn expositie in Kernhem. Want genieten wordt het dan voor mij om als enige door mijn expositie te lopen van zaal 1 naar 3 en als ik dat wil van 3 naar 1 zonder Duck tape op de vloer, verplichte mondkapjes en 1,5 m afstand.
 
En te denken dit is mooi en dat neemt niemand mij meer af……Hopelijk tot ziens in Kernhem.

Oh ja denk erover toch nog enige wijzigingen aan te brengen……. Weer die twijfel……

Als u op deze link klikt video
 
Albert van ’t Slot      Duiven 14 januari 2022